Innovatiefonds Smart City kent eerste twee bijdragen toe

,

geplaatst op: 25 juli 2017

Vanuit het Innovatiefonds Smart City kun je een subsidie of geldlening aanvragen om een vernieuwend idee voor Dordrecht uit te voeren. Het fonds is voor 2017 en 2018 in het leven geroepen. In het tweede kwartaal zijn er vier aanvragen behandeld. Op donderdag 6 juli 2017 kwam de adviescommissie van het Innovatiefonds bij elkaar om de aanvragen te behandelen. De indieners hebben hier hun plan gepresenteerd, waarna de adviescommissie heeft besloten dat er twee plannen passen bij Smart City en het Innovatiefonds. Beide plannen krijgen een subsidie van maximaal €15.000.

Om welke plannen gaat het
Aqitec gaat een baggerrobot ontwikkelen om slimmer en duurzamer de omgeving te beheren, zoals het beter monitoren van de waterkwaliteit en bepalen waar aanwas van slib is. SenseFox ontwikkelt een sensor, die meet hoe vol een vuilcontainer is en de informatie doorgeeft aan de ophaaldienst. Hierdoor kunnen volle bakken eerder worden geleegd.

Derde termijn
Van 1 juli tot 1 oktober loopt de derde termijn om aanvragen in te dienen voor een subsidie of een geldlening. Begin september komt de adviescommissie weer bij elkaar om de dan ingediende plannen te behandelen. Op dit moment staan er al twee interessante ideeën op de agenda.

De adviescommissie verwelkomt ook twee nieuwe leden: Bram Dees, masterstudent Management of Technology aan de TU Delft en Elisa Kelfkens, jong onderneemster in de thuiszorg met een achtergrond in zorgmanagement.

Heb jij ook een innovatief idee voor Dordrecht? Deel dit dan op www.smartcitydordrecht.nl en vraag subsidie of een geldlening aan via de website.

Je kunt ons volgen op onze Facebookpagina Smart City Dordrecht en lid worden van onze LinkedIn groep om op de hoogte te blijven!