Spring naar inhoud

Drechtsteden On Chain

De digitalisering van onze samenleving brengt helaas ook nieuwe vormen van fraude met zich mee. Ook in de Drechtsteden. Iedere dag komen we nepfacturen, CEO-fraude, data-manipulatie en onrechtmatige toegang tot systemen tegen. Drechtsteden on Chain gaat deze bedreigingen tegen. Dit is een regionaal programma voor ondernemers in de Drechtsteden. Het hoofddoel is het wegnemen van de kans op fraude bij digitale bestanden en processen. Zo krijgt innovatie vrij baan.

 

Het project
Voor het SmartCity project zal V-ID use-cases gebruiken om bedrijven in de regio te beschermen tegen digitale fraude. Het doel is de Drechtsteden een duwtje in de rug te geven als het gaat om innovatie.

 

V-ID gaat binnen de Drechtsteden op zoek naar bedrijven die een belangrijke rol spelen binnen hun branche. Deze bedrijven kunnen, tegen een lager tarief, als eerste gebruik maken van de V-ID technologie. Het gaat hier om beveiliging van digitale documenten van deze bedrijven. De beveiligde documenten zijn:

·         facturen

·         certificaten

·         rapporten

·         diploma’s

·         overige waardevolle documenten

 

Planning

In de eerste fase van het project gaan we op zoek naar het vinden van geschikte kandidaten. Het implementeren staat op de planning voor het najaar van 2019.


Samenwerking

Het initiatief is tot stand gekomen door de nieuwste technieken op het gebied van beveiliging. Nieuwe technieken zijn blockchain en document hashing. Het softwarebedrijf V-ID zorgt voor technische ontwikkeling en ondersteuning. Jongeneel Advocaten is de juridische partner en regionaal glasvezelnetwerk VitrumNet zorgt voor de infrastructuur. De Werkgevers Drechtsteden staan achter het initiatief en IMC speelt een ondersteunende en enthousiasmerende rol.

 

Meer informatie

https://about.v-id.org