Spring naar inhoud

Energy Floors - The Walker

Logo Energy FloorsHet verhaal van Energy Floors begint in 2008 wanneer we ‘s werelds eerste duurzame dance club openen met als belangrijkste wapenfeit een energie opwekkende dansvloer. Deze ‘Sustainable Dance Floor’ zet de moves van de clubbers direct om in bruikbare energie!


Een volledig nieuwe sustainable experience is geboren en nog steeds reist de Sustainable Dance Floor over de hele wereld. In 2018 hebben we de Smart Energy Floor geïntroduceerd. Een ‘slimme’ vloer voor installatie in de buitenruimte bestaande uit interactieve en beloopbare zonnepanelen. Met zowel de Sustainable Dance Floor als de Smart Energy Floor bieden we producten die een onvergetelijke indruk achterlaten bij het publiek.

The Walker Dordrecht

Duurzame oplossingen in de vorm van zonnepanelen liggen vaak verstopt op daken of grote velden en dat is zonde vinden wij! Daarnaast wordt het opwekken van duurzame energie vaak gezien als onnodig kostbaar. Hierdoor staan consumenten er vaak negatief tegenover. Wij geloven juist in positieve betrokkenheid van het publiek bij duurzame oplossingen. En daarom moet duurzaam energie opwekken slimmer, interactief en vooral leuker worden! Met onze Walker nemen we de burgers van Dordrecht mee naar een nieuwe innovatieve en vooral interactieve manier van energie opwekken en laten we hen zien dat iedereen impact kan maken met slechts 1 stap!

Walker Floor

Samen met De Duurzaamheidsfabriek gaan we de Walker in Dordrecht inhoudelijk vormgeven. Het gezamenlijke doel is de burgers van Dordrecht zich laten verwonderen over de mogelijkheden van de vloer en ze tegelijkertijd bewustmaken. Je verwacht niet dat er op een trottoir of plein energie wordt opgewekt! The Walker trekt met zijn interactieve Ledverlichting gegarandeerd de aandacht. Voorbijgangers ze staan er even bij stil en hebben interactie met de vloer. Of ze kunnen op het scherm naast de vloer zien wat de vloer precies doet. Ook kun je op dit scherm bijvoorbeeld meer informatie vinden over wat de Gemeente Dordrecht en de Duurzaamheidsfabriek nog meer aan duurzame energieoplossingen bieden.


The Walker staat voor een unieke combinatie van energie opwekken en interactiviteit. Maar dit is nog niet alles de vloer is ook een Smart City toepassing en verzameld via bewegingssensoren data. Deze combinatie van toepassingen maken de vloer uniek in de wereld en Dordrecht is een van de eerste steden om deze innovatie te laten zien aan het grote publiek!

Meer Informatie over The Walker: www.energy-floors.com/walker