Spring naar inhoud

Hello247: 'Oogje in het zeil'

Wanneer één van je ouders wegvalt of de gezondheid begint achteruit te gaan, dan is vaak één ding een feit. Namelijk dat de hulp van de kinderen vroeg of laat nodig is. Hello is er speciaal voor de kinderen (veelal 45 jaar en ouder) van wie hun kwetsbare ouders zelfstandig wonen, maar wél wat hulp kunnen gebruiken. Dat doen we door familie, vrienden en buren te verbinden, praktische diensten te leveren en slimme technologie te bieden.


“Als initiatiefnemers van Hello 24/7 liepen wij direct of indirect tegen de onmogelijkheden aan voor hulp aan ouders. Ze vielen qua zorg nét tussen wal en schip: goed genoeg om zelfstandig te wonen, maar te slecht om het helemaal alleen te rooien. Je hebt als kind zelf het gevoel dat je hierin altijd tekort schiet. Daarom hebben wij Hello in het leven geroepen. Om de kinderen op een zo laagdrempelig mogelijke manier te helpen met support voor hun zelfstandig wonende ouders.”


Langer, veilig thuis wonen met betrokkenheid van de familie

In Dordrecht gaat Hello 24/7 deze uitdaging samen aan met de gemeente Dordrecht en het SmartCity Innovatiefonds. Samen maken de partijen het mogelijk dat de inwoners van Dordrecht op laagdrempelige manier gebruik kunnen maken van Hello 24/7. Daarbij is een speciale rol weggelegd voor het Oogje in het zeil®, een slimme oplossing waarmee de kinderen op afstand weten of alles goed is bij pa of ma thuis. Bijvoorbeeld na een val of onwel worden, krijgen de kinderen automatisch een signaaltje. En dat zónder sensoren, camera’s of bewegingsmelders in huis, slechts het dagelijks energieverbruik is voldoende.

Het gezamenlijk doel daarbij is om langer, veilig thuis wonen te stimuleren. Ouderen kunnen daardoor langer in hun eigen omgeving blijven, wat als erg prettig ervaren wordt. Zonder dat deze omgeving ingrijpend hoeft te worden veranderd, bijvoorbeeld met het plaatsen van sensoren. De kinderen zijn daarnaast altijd verbonden en op de hoogte als er hulp nodig is.

Mogelijk voor alle ouderen in Dordrecht

Om dit initiatief verder mogelijk te maken, is ook KPN betrokken. Dankzij het betrouwbare 4G-netwerk van KPN, is een internetverbinding bij de ouder thuis geen vereiste. Zo is het project “Hello Dordrecht” voor iedereen toegankelijk.

Meer weten of wil je meedoen? Ga naar www.hello247.nl/dordrecht

Contact over dit initiatief, n.a.v. vragen of samenwerkingsmogelijkheden, kan met Alex Vermunt per email via alex.vermunt@hello247.nl of telefonisch op 06 46 51 47 80.


Hallo, wij zijn Hello