Spring naar inhoud

Ontdekkingsapp – Coöperatie Artishock

Een ziekte of aandoening is altijd heftig. Ook voor een kind. Hoe leer je meer over aandoeningen en hoe vertel je het aan je omgeving? Is er een manier die beter bij kinderen past dan flyers en websites? Dit is het startpunt geweest voor het onderzoek van een groep scholieren. Twee van deze scholieren zijn Emily Somohardjo en Sienna Stoffels.


Oplossing
Maak gebruik van een game op je smartphone om kennis over een ziekte of aandoening te delen. Met elk 'level' dat je speelt leer je meer. Dat is het nuttige met het aangename combineren. Een jonge patiënt vertelt het verhaal. Die krijgt de hoofdrol in de game door van hem of haar een digitale versie te maken. De app geeft meer achtergrondinformatie en links naar externe organisaties.

Tijdens een presentatie aan het Alber Schweitzer Ziekenhuis heeft het idee een prijs gewonnen. De Smart Lectures 2018 juryprijs. Het idee voor de zorgsector is verder ontwikkeld in samenwerking met Coöperatie Artishock uit Dordrecht. Artishock is een collectief van bedrijven in de creatieve sector. Artishock maakt onder andere Virtual Reality en Augmented Reality applicaties. Ook maken ze interactieve installaties voor beurzen, animatievideo's en serious games.


Artishock heeft de financiering verzorgd. Een deel van de sponsoring komt van het Albert Schweitzer Ziekenhuis, Incyte Biosciences Benelux en Artishock. Het ontbrekende deel komt van het Smart City Dordrecht Innovatiefonds. Scholieren hebben de casus gepresenteerd aan Smart City Dordrecht.


Het realiseren van de app is in volle gang. De eerste aandoening in de app is AOS, androgeen ongevoeligheid syndroom. De game is in de toekomst ook in te zetten is voor andere ziektes en aandoeningen.

Voor meer informatie mail naar marcel@artishock.com of kijk op www.artishock.com


Ontdekkingsapp – Coöperatie Artishock