Spring naar inhoud

Thuisafgehaald

Via Thuisafgehaald kunnen mensen eten delen met buurtgenoten. Dat betekent toegang tot een lekkere, verse gezonde maaltijd die met liefde is bereid door een buurtgenoot. Direct een leuke manier om mensen in de buurt te leren kennen.

Via Thuisafgehaald kunnen mensen eten delen met buurtgenoten. Dat betekent toegang tot een lekkere, verse gezonde maaltijd die met liefde is bereid door een buurtgenoot. Direct een leuke manier om mensen in de buurt te leren kennen. Dat is voor iedereen in Dordrecht fijn. Het biedt √©xtra uitkomst voor mensen die zelf moeite hebben met koken. Zoals ouderen, mensen met een beperking of chronische ziekte. Ook zijn er kwetsbare mensen die juist door te koken hun positie kunnen versterken. Vanuit Thuisafgehaald bieden we deze mensen en hun mantelzorgers extra ondersteuning. Aandacht voor eten, steun voor elkaar!

Waarom is dit plan goed voor Dordrecht?
Thuisafgehaald zorgt met haar online tools dat mensen elkaar echt ontmoeten in elkaars keukens. Dit leidt tot nieuwe sociale structuren in wijken en buurten. Mensen leggen contact met elkaar vanuit hun passie voor lekker eten en delen dit met buurtgenoten. Dit heeft een zeer positieve insteek,die vaak uitmondt in onderlinge steun en betrokkenheid bij elkaar. Zoals bij ons aanbod toegelicht, kunnen we alle mensen die niet online vaardig zijn, toch helpen om te profiteren van thuiskoks in hun buurt.


Thuisafgehaald

Waarom is dit plan vernieuwend?
Thuisafgehaald is voor alle inwoners van Dordrecht. De zelfredzame thuiskoks en afhalers delen onderling eten. Maar we kunnen ook een beroep op hen doen wanneer een buurtgenoot extra hulp nodig heeft rond de warme maaltijd. Thuisafgehaald biedt ruimte voor wederkerigheid. Wij zien kwetsbare mensen niet alleen als ontvanger, maar juist ook als thuiskok. Zo kan iedereen vanuit de eigen passie en mogelijkheden mee doen aan Thuisafgehaald.  PDF-bestandThuisafgehaald zorgt er voor dat kwetsbare en zelfredzame buurtbewoners op een positieve manier met elkaar in contact komen en maaltijden delen.