Spring naar inhoud

uHoo

uHoo Air is een bedrijf dat een module heeft ontwikkeld waarin 9 sensoren zitten die verschillende waarden in de lucht meten. De gemeten waarden zijn zichtbaar op een dashboard die zowel via een app als via internet te bereiken is.

uHoo Air is een bedrijf dat een module heeft ontwikkeld waarin 9 sensoren zitten die verschillende waarden in de lucht meten. De gemeten waarden zijn zichtbaar op een dashboard die zowel via een app als via internet te bereiken is. Dat bestond dus al voordat het project begon, maar het is wel erg nieuw en daarom kan er nog veel geleerd worden. Het project zelf is een samenwerking tussen uHoo Air en het Da Vinci College. In het project is het de bedoeling dat studenten aan de slag gaan met de sensoren en de data om zo te leren. 
Tot nu toe starten zij drie sub-projecten:
1. Studenten van het domein Gezondheid&Welzijn gaan een methode ontwikkelen om in kaart te brengen hoe verschillende ruimtes in een gebouw ervaren worden door de mensen die daar regelmatig aanwezig zijn.
2. Studenten van het domein Techniek gaan die ervaringen combineren met andere idee├źn over wat goede plaatsen voor sensoren zijn, en gaan dat vervolgens gebruiken om in een gebouw van het Da Vinci College de sensoren op een goede plaats te zetten.
3. Studenten van de opleiding Applicatieontwikkeling gaan werken aan een applicatie om op een handige manier zichtbaar te maken hoe het met de luchtkwaliteit is in de verschillende ruimtes in gebouwen. 

Verder gaan zij aan de slag met het analyseren van de data en het trekken van conclusies daaruit.


shoo