Spring naar inhoud

WAST-e, scan en scheid al jouw huishoudelijk afval correct

42% van de totale afvalstroom in Nederland wordt nog steeds niet goed gescheiden. Dit komt neer op 180 kilogram per persoon per inwoner. Voor Dordrecht betekent dit bijna 21.5 miljoen kilo afval!


Net als alle grote steden heeft ook Dordrecht een meerjarenplan om volledig circulair te worden. Een grote factor in deze plannen betreft de aanpak van het huishoudelijk afval wat een lastig onderwerp is door de afhankelijkheid van menselijk gedrag. Het slimme vuilnisbak systeem van WAST-e BV sluit hier naadloos op aan door 100% correcte afvalscheiding in ieders keuken mogelijk te maken zonder nadenken. Doordat het systeem dezelfde codering gebruikt als de afvalverwerkers ben je verzekerd dat jouw afval in de juiste bak verdwijnt en zo bijdraagt aan betere recycling.


Niet alleen slim genoemd vanwege een klep die automatisch open gaat, maar een daadwerkelijk slim vuilnisbak systeem om het leven in ieder huis makkelijker, bewuster én duurzamer te maken. Want naast correct afvalscheiding kun je ook kiezen om makkelijk (online) je boodschappenmand te vullen en ontstaat door het gebruik van de scanner een nuttig afvalinzameling-profiel voor de gemeente waarmee zij de afvalinzameling heel gericht continu te kunnen verbeteren in de verschillende wijken van Dordrecht.


Activiteiten

In de komende maanden zal de eerste fase van de ontwikkeling van het slimme vuilnisbaksysteem worden afgerond. Met deze eerste versie zal een marktonderzoek worden uitgevoerd om het systeem in de praktijk te testen en gebruikers te vragen naar hun ervaringen. Op basis van de resultaten kunnen we dan het systeem voorbereiden voor een groter test project dat in samenwerking met de gemeente in 1 of meerdere wijken in Dordrecht wordt uitgevoerd.


Samenwerking

Voor de ontwikkeling van het slimme vuilnisbak systeem zijn reeds verschillende partners betrokken:

  • MDIM Ingenieurs voor concept ontwikkeling en business development
  • Food Influencers United als technologie partner met hun Recipe-to-Basket technology

Daarnaast zijn we momenteel in gesprek met meerdere bedrijven over samenwerking voor de ontwikkeling van de hardware en de software. Hierbij wordt ook continu gekeken of er studenten betrokken kunnen worden via bijvoorbeeld het Da Vinci College of de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht.


Meer informatie is te vinden via www.wast-e.nl of op LinkedIn.


Waste-e